Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brokkoli-karfiol gratin

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg karfiol
  • 30 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 babérlevél
  • ételízesítő
  • 2,5 + 2 dkg vaj a tál kenéshez
  • 2,5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 + 5 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A karfiolt és brokkolit kisebb rózsákra bontjuk. A sárgarépát hámozzuk, felkarikázzuk, a karfiollal és a brokkolival együtt sós, ételízesítős, babérleveles vízben roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, vajjal kikent sütőtálban elrendezzük.

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

    A mártáshoz a vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön folyamatosan besűrítjük, majd hirtelen kissé lehűtjük. Hozzákeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, 10 dkg reszelt sajtot és fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót.

    A zöldségeket bevonjuk a mártással, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük. (Az utolsó 5 percben grillfokozatra állíthatjuk a sütőt, úgy hamarabb pirosodik.)

    Könnyű egytálételnek, sültek mellé köretnek kínálhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin