Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brokkoli-karfiol gratin

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt és brokkolit kisebb rózsákra bontjuk. A sárgarépát hámozzuk, felkarikázzuk, a karfiollal és a brokkolival együtt sós, ételízesítős, babérleveles vízben roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, vajjal kikent sütőtálban elrendezzük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A mártáshoz a vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön folyamatosan besűrítjük, majd hirtelen kissé lehűtjük. Hozzákeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, 10 dkg reszelt sajtot és fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót.

A zöldségeket bevonjuk a mártással, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük. (Az utolsó 5 percben grillfokozatra állíthatjuk a sütőt, úgy hamarabb pirosodik.)

Könnyű egytálételnek, sültek mellé köretnek kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss