Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brit nyári kenyérpuding vaníliafagylalttal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vegyes piros bogyós gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 8-10 szelet toast kenyér
  • vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: Egy fazékban a gyümölcsöket a citromlével és a cukorral összeforraljuk. Leszűrjük a gyümölcsöket, de a levét is megtartjuk.

    Egy magasfalú edényt fóliával kibélelünk úgy, hogy az edény magasságán túllógjon.

    A kenyerek héját levágjuk. Amennyiben kerek a formánk alja, 1 szelet kenyérből kivágunk egy köralakú darabot, melyet az aljára helyezünk. Mindegyik kenyérszeletet a gyümölcsök levébe mártjuk, és így helyezzük az edény falához szorosan. Majd megtöltjük a leszűrt gyümölcsökkel. A megtöltött pudingformánk tetejét is befedjük kenyérszeletekkel, majd a fólával gondosan becsomagoljuk, a tetejére súlyt helyezünk (pl. egy konzervet), és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt a fóliát eltávolítjuk, kifordítjuk egy kínáló tálra a kenyérpudingot, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés

Hűsítő, nyári desszert. Fahéjjal, csillagánizzsal, esetleg vörösborral fűszerezhetjük a gyümölcsöket, hogy még pikánsabb legyen.

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin