Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brit nyári kenyérpuding vaníliafagylalttal

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy fazékban a gyümölcsöket a citromlével és a cukorral összeforraljuk. Leszűrjük a gyümölcsöket, de a levét is megtartjuk.

Egy magasfalú edényt fóliával kibélelünk úgy, hogy az edény magasságán túllógjon.

A kenyerek héját levágjuk. Amennyiben kerek a formánk alja, 1 szelet kenyérből kivágunk egy köralakú darabot, melyet az aljára helyezünk. Mindegyik kenyérszeletet a gyümölcsök levébe mártjuk, és így helyezzük az edény falához szorosan. Majd megtöltjük a leszűrt gyümölcsökkel. A megtöltött pudingformánk tetejét is befedjük kenyérszeletekkel, majd a fólával gondosan becsomagoljuk, a tetejére súlyt helyezünk (pl. egy konzervet), és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a fóliát eltávolítjuk, kifordítjuk egy kínáló tálra a kenyérpudingot, és vaníliafagylalttal tálaljuk.

Megjegyzés

Hűsítő, nyári desszert. Fahéjjal, csillagánizzsal, esetleg vörösborral fűszerezhetjük a gyümölcsöket, hogy még pikánsabb legyen.

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek