Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brigi fahéjas kalácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 tasak instant élesztő

Elkészítés

    Elkészítés: Kenyérsütő gépben (vagy hagyományos módon) megkelesztjük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Bőven megszórjuk fahéjas cukorral, feltekerjük, mint egy bejglit, utána pedig betekerjük önmagába, mint egy csigát. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és így kelesztjük még 1/2 órát. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Saska89
Nagyon szép formás kalács lett ebből a receptből :) Annyit változtatnék rajta, hogy több cukrot kell rakni a tésztába, vagy tényleg rengeteg cukros tölteléket kell bele rakni, mert kicsit íztelen lett... Viszont nagyon jó alap pl kakaós csigának is, mert gyönyörűen megkelt a tészta és nagyon puha! :)
bucimaci74
Nagyon finom ez a recept ,én már áztatott mazsolával is csináltam,úgy még istenibb.Ja,és a fahéjra szórok egy kis instand kakaót is.Fél óra alatt eltünik az asztalról!!!
beatrix! nem kell feltétlenül nyers élesztőt használnod, a szárított élesztőben az a jó, hogy nem kell futtatni. Komolyan. Csak keverd a liszthez és kész is van. Egyébként egy 7grammos tasak szárított élesztő 20 gramm nyers élesztőnek felel meg, és 500 gramm liszthez elegendő.
beatrix3
egy tasak instant élesztő kb. hány dkg. friss élesztőnek felel meg? Mert ha nem kenyérsütőgépben kelesztem meg jobb a friss élesztő nem? Mert így biztosan megkel ugye? Trixi
renata24
Én instant élesztőt használtam, és nem kelt meg a tészta.Ezért elég nehéz volt feltekerni.Bár a külalakja nem olyan mint a képen, így is gusztusos és nagyon finom.Legközelebb hagyományos élesztőt fogok használni, és remélem sikerülni fog. A családnak így is nagyon ízlik és ez a lényeg.
suomis
Nagyon finom a kalács. Én mondjuk vanília sodóval tálaltam, és ízlett a párom egész családjának. Ajánlom mindenkinek, úgyhogy lányok, asszonyok elő a deszkát és lepjük meg a párunkat vele, mert a dicséretözön biztos nem marad el :).
Garffyka
szia combatcica, kelt tésztánál (mint pl a kalács) a hagyományos mód annyit tesz, mint egy nagy mély tálban a hozzávalókat jól összegyúrni, dagasztani, amíg hólyagos lesz a tészta, majd konyharuhával letakarva meleg helyre tenni (pl fűtőtest közelébe vagy rá, ablakba, ha szépen süt a Napocska) és kb a kétszeresére keleszteni (min még egyszer annyi legyen, mint az eredetileg kelni tett tészta) :-) nem hagyományos módon a hozzávalókat beleteszed a kenyérsütő gépbe és a megfelelő program dagasztja és keleszti
combatcica
Úgy irigyellek benneteket, hogy nektek elég annyi, hogy "hagyományos módon megkelesztjük". Persze, utána lehet nézni Horváth Ilonánál.

Hasonló Receptek

Magazin