Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brazil diótorta

default user icon
SK
4
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál víz
  • A pudingos krémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • kevés vaj
  • A főzőtt krémhez:
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • Valamint:
  • kész piskótatallérok vagy babapiskóta
  • 10-15 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: Megpirítunk 20-25 dkg darált diót.

5 tojásból piskótát sütünk, a következő módon: a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, utána belekeverünk 10 dkg pirított, darált diót, a lisztet, a sütőport, a vizet. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett kerek tortaformában 180 fokon, 20-25 perc alatt (légkeveréssel) kisütjük. Kihűlés után lapjában félbevágjuk.

Amíg sül a piskóta, 4 dl tejjel felfőzzük a pudingport. Belekeverjük a vajat, így nem bőrösödik, s kezelhetőbb marad. Félretesszük.

A főzött krémhez 2 dl tejből, 3 evőkanál lisztből, 1 csomag vaníliáscukorral sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és 5 dkg vajjal habosra keverjük.

A torta összeállítása: Az alsó piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, rákenjük a kihűlt csokipuding felét, kirakjuk babapiskótával vagy piskótatallérral, megszórjuk a maradék pirított dióval, rákenjük a maradék pudingot. Ezután befedjük a másik tortalappal, rákenjük a fehér főzött krémet. A tetejét dióval díszítjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon benne. Felnőtteknek készült verzióban tojáslikőr is kerülhet a fehér krémbe.

A csatolt fotón szereplő változatban a főzött krémet összekevertem a pudingporral, így talán még finomabb (tojáslikőrös verzió), de kevésbé mutatós. És hogy miért brazil? Én így ismerem, brazil dióval még nem próbáltam...

Ezek is érdekelhetnek

Friss