Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói rakott káposzta

default user icon
4.1/5

Hozzávalók

  • 75 dkg savanyú apró káposzta,
  • 50 dkg sertéslapocka,
  • 3 dl tejföl,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • l dl fűszeres paradicsomlé (ketchup),
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 nagy csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor),
  • 1 teáskanál csombor,
  • ízlés szerint törött fekete bors és só,
  • a tetejére 1-1 zöldpaprika és paradicsom.

Elkészítés

    Előkészítése: cserépedényt vagy tűzálló tálat előveszek. A húst féltenyérnyi darabokra szeletelem. A vöröshagymát megtisztítom, és apróra vágom. A felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütöm. A káposztát (ha túl savanyú) átmosom, lecsöpögtetem.

    Elkészítése: a tál aljára terítek egy réteg káposztát. Jól megsózom, csomborral, finomra vágott kaporral és törött borssal meghintem. Erre néhány hússzeletet borítok, ezt is sózom és borsozom, majd paradicsom levet csorgatok rá. Ezt a fonnyasztott hagyma követi, a következő réteg a káposzta, ismét a fűszerek, a hús stb. A tetejére káposztának kell kerülnie. Tejfölös paradicsomlével nyakon öntöm, és a forró sütőben 2 óra hosszat lefedve párolom. (Ha cserépedényben készítik, akkor kis lángon süssék 3 órán keresztül, és a sütést hideg sütőben kezdjék.) Tálaláskor megrakom a szeletekre vágott paprikával és paradicsom mal. Ki-ki megtejfölözi a saját adagját.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin