Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói libamell

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • 1 libamell,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • késhegynyi pirospaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 0,5 dl víz,
  • 1-1 kiskanál Piros Arany és paradicsompüré,
  • 50 dkg burgonya,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    A libamellet lebőrözzük és kicsontozzuk. (A bőrt kockákra vágva töpörtyűnek kisüthetjük, a csont a levesbe kerülhet.) A húst nyolc szeletre vágjuk. A szalonna felét apró kockákra aprítjuk és kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnán aranysárgára sütjük. A hússzeletek mindkét felét átsütjük rajta, majd pirospaprikával megszórjuk, Piros Arany krémmel, paradicsom pürével, tört fokhagymával fűszerezzük, és a vizet aláöntve, lefedve a húst puhára pároljuk. Közben másik edényben vízben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Harmadik edényben feltesszük főni a káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 20 percig főzzük, utána alaposan lecsorgatjuk. (Ha túl savanyú lenne a káposzta, ami ilyenkor, tél derekán már érthető, főzés előtt kissé kimossuk.) A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A maradék szalonnát vékonyra szeljük. Mély tűzálló tálat kibélelünk vele, és a burgonyát beleterítjük. A káposztát ráhalmozzuk, majd a levéből kiszedett hússzeleteket ráfektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a tejföllel simára keverjük, és a brassói libamellet bevonjuk vele. A sütőbe tolva körülbelül fél óra hosszat sütjük. (Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek