Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye zöldborsóval

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • pici majoránna
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 kg burgonya
  • olaj

Elkészítés

    1. A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. (Ha szeretjük a szalonnát, benne hagyjuk, ha nem, akkor kiszedjük!)
    2. A szalonna zsírján megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, illetve fokhagymát, majd rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Erős tűzön néhány perc alatt átforgatjuk, majd sóval, őrölt borssal, ételízesítővel, majoránnával fűszerezzük. Pici vízzel felengedjük, beletesszük a zöldpaprikát, és fedő alatt puhára pároljuk.
    3. A zöldborsót sós vízben megpároljuk, majd a puha, zsírjára lesütött húshoz adjuk.A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk, olajban megsütjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A brassóit forrón a burgonyára halmozzuk, tálaljuk.

      11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>>


Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Keysa07
A zöldpaprikát egészben vagy karikázva vagy hogyan rakjuk bele?
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes