Elkészítés: Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük.
A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, a darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.
Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük.
Míg sül a hús, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük.
Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre