Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye VIII.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál házi darált pritamin paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük.

    A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, a darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.

    Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük.

    Míg sül a hús, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük.

    Házilag eltelt savanyúsággal tálaltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin