Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye szaftosan

default user icon
3 1/5

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 kávéskanál majoránna
  • bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 kg krumpli

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát felkarikázzuk.
    2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megfonnyasztjuk.
    3. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük a majoránnával és paprikával, végül felöntjük 1/2 dl vízzel.
    4. Lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk. Ha a leve elfőne, kevés meleg vízzel pótoljuk. A krumplit tepsibe tesszük, megsózzuk, és az olajjal és 1/2 dl vízzel együtt 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
    5. A szaftos húst a krumplira szedve tálaljuk vagy az egészet tálalás előtt forró sütőben 3 perc alatt összesütjük.

      11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

      3 TRÜKK, HOGY IGAZÁN FINOM ÉS SZAFTOS LEGYEN A BRASSÓI >>> 

      A BRASSÓI APRÓPECSENYE 1000 ARCA - A LEGTUTIBB RECEPTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szkati
Ja. Ez nem brassói, az biztos. Nem olyan régen irt valaki egy receptet, aminek az volt a neve, hogy\"vadas marha zsemlegombóccal\" A recept úgy kezdődött, hogy \"vegyél egy 80 dkg-ás szűzpecsenyét és főzd meg a zöldséggel kuktában 2 órát.\" Én voltam a kekeckedő, aki csak annyit kért, hogy legalább a cimben ne legyen az, hogy vadas marha:)) Ez egy pörkölt krumplival.
mirimag
....én is csak néztem... miféle Brassói aprópecsenye ez....még pörköltneki is elég szimpla... nálad a pont DrAnthony
DrAnthony
Már elnézést, de ennek kb. annyi köze van a Barassói aprópecsenyéhez, hogy hús van benne, krupmli, meg némi fokhagyma. De egyébként ez sok minden, de nem brassói. A Brassói aprópecsenyében nem csíkokra, hanem kockára van vágva mind a hús, mind a krumpli - de ez legyen a legnagyobb gond. Te gyakorlatilag főztél egy sertéspörköltet, melyet tepsiben összefőztél krumplival (arról nem beszélve, hogy annak az állagát igencsak megnézném). Ezen kívül a Brassói aprópecsenye kimondottan sok fokhagymát igényel, nem elegendő a főzés közben (mint egy pörköltnél) 1 gerezded beletenni, a legvégén még bőven kell rá tenni, mert ez az egyik legfontosabb része! A húst nem pörköltösen kell elkészíteni (mert NEM pörkölt az alap!), hanem meg kell sütni! Saját levében szépen kellemesen meg fog párolódni, és a végén le fog sülni! A krumplit sem nyersen kell hozzátenni, hanem ropogósra megsütve! Ezt kell összekeverni (a sült húskockákat a sültkrumplival), és rányomni vagy 2-3 gerezd fokhagymát a végén! Ez az IGAZI Brassói aprópecsenye. Akinek száraz, \"nyögvenyelős\", az teheti szaftosabbá, de akkor sem pörköltként, hanem úgy, hogy a sülő hús alá tesz egy kis paradicsomot-paprikát apróra vágva, esetleg egy kevés vizet is, de akkor sem lé marad alatta, csak egy kis sűrű szaft a sütés végén. Ha ezt keverjük el a sültkrumplival, akkor szaftosabb lesz.

Hasonló Receptek

Magazin