Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg szalonna
  • olaj
  • 25 dkg vöröshagyma
  • bors
  • 70 dkg sertéscomb (vagy sertésszűz)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg csemege uborka

Elkészítés

    1. A szalonnát kockákra vágjuk, és egy kevés olajon kisütjük. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
    2. A sertéshúst feldaraboljuk, és forró olajon pirítani kezdjük. Hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát, és megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a hús már félig megpirult, összeforgatjuk a szalonnás vöröshagymával, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
    3. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük. A hagyományos brassói aprópecsenyét csemege uborkával kínáljuk.

      Még több fogás sertéshússal >>> 

      15 magyaros kaja >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pmlivia
Igazán finom lett, a klasszikus brassói recept. Gratulálok hozzá!
Gincsi
Elkészítettem én is, nagyon finom lett!
Baltazar54
Ez az igazi brassói a TVpaprika műsorában láttam.Azóta én is így készítem, nagyon finom , szaftos nem száraz.Szűzpecsenyéből a legjobb!

Hasonló Receptek

Magazin