Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés

    1. A húst kis darabokra aprítjuk, a hagymát karikára vágjuk, és a zsírban megfonnyasztju. Amikor világosbarna, hozzátesszük a húst, jól átforgatjuk, amíg kifehéredik.
    2. Öntök alá egy kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal, és beletesszük az aprított fokhagymát is. A majorannát csak akkor tegyük hozzá, amikor már majdnem kész van, mert a sertéshúsnak kell 1,5 óra még ilyen apróra vágva is, amíg megpuhul, és a majoranna ennyi idő alatt megkeseredik.
    3. Fedő alatt pároljuk, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, beletesszük a majoránnát is.
    4. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, forró olajban vagy zsírban kisütjük.
    5. Tálalásnál a tányérra szedjük a sült krumplit, és a közepére halmozzuk a finom, szaftos húst, majd a tányéron összekeverjük.

      Brassói receptek >>> 

      BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>> 

Megjegyzés

Ezt az ételt nem lehet elrontani, olyan egyszerű, és biztos siker a finom omlós, ízletes, szaftos húsfalatkák a ropogós krumplin. :-)

kovacsagi58
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek