Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kis darabokra aprítjuk, a hagymát karikára vágjuk, és a zsírban megfonnyasztju. Amikor világosbarna, hozzátesszük a húst, jól átforgatjuk, amíg kifehéredik.
  2. Öntök alá egy kevés vizet, fűszerezzük sóval, borssal, és beletesszük az aprított fokhagymát is. A majorannát csak akkor tegyük hozzá, amikor már majdnem kész van, mert a sertéshúsnak kell 1,5 óra még ilyen apróra vágva is, amíg megpuhul, és a majoranna ennyi idő alatt megkeseredik.
  3. Fedő alatt pároljuk, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, beletesszük a majoránnát is.
  4. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, forró olajban vagy zsírban kisütjük.
  5. Tálalásnál a tányérra szedjük a sült krumplit, és a közepére halmozzuk a finom, szaftos húst, majd a tányéron összekeverjük.

    Brassói receptek >>> 

    BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>> 

Megjegyzés

Ezt az ételt nem lehet elrontani, olyan egyszerű, és biztos siker a finom omlós, ízletes, szaftos húsfalatkák a ropogós krumplin. :-) - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss