Brassói aprópecsenye felturbózva

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 5 személynek:
  • 80 dkg sertéscomb vagy -lapocka
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 db piros kápia paprika
  • 2 db zöld hegyes erős paprika
  • őrölt feketebors
  • csipet majoránna
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A sertéscombot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A paprikákat vékony csíkokra vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát, megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és a paprikacsíkokat, és átpirítjuk. Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább.

    A burgonyát bő olajban kisütjük, és a húshoz keverjük.

    Uborkasalátát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Jónás Ernő 3 évvel ezelőtt
Az egyik kedvencem. Nagyon szeretem!

Hasonló Receptek

Magazin