Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brassói aprópecsenye sertéslapockából

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fok hagyma
  • 1-2 db paprika
  • 1-2 db paradicsom
  • bors
  • borsikafű
  • majoránna
  • kókuszzsír vagy zsír
  • 1,2 kg burgonya
  • A sütéshez:
  • pálmaolaj

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt fokhagymával ízesítjük. 
    2. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a feldarabolt paradicsomot is, kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára, de kissé szaftosra sütjük.
    3. Közben a krumplit is megpucoljuk, kockára vágjuk, és fritőzben megsütjük. Ha elkészült, összeöntjük a hússal, óvatosan összekeverjük, és tálaljuk. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

Megjegyzés

Sokan sokféleképp készítjük a magyar konyha eme remekét. Nem mondom, hogy az enyém az eredeti, de én így készítem, mi így szeretjük.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin