Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brassói aprópecsenye sertéslapockából

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés zsíron (vagy kókuszzsíron) megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd a zúzott vagy lereszelt fokhagymával ízesítjük. 
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a feldarabolt paradicsomot is, kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára, de kissé szaftosra sütjük.
  3. Közben a krumplit is megpucoljuk, kockára vágjuk, és fritőzben vagy serpenyőben megsütjük. Ha elkészült, összeöntjük a hússal, óvatosan összekeverjük, és tálaljuk. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.


Megjegyzés

Sokan sokféleképp készítjük a magyar konyha eme remekét. Nem mondom, hogy az enyém az eredeti, de én így készítem, mi így szeretjük. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss