Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Brandys pudingtorta

MME MME
2.8/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a pudingport előírás szerint elkészítem a tejjel, vaníliás cukorral és a konyak felével. A megmaradt brandyt, 1 dl tejet, cukrot és a kávét összeöntöm, majd a babapiskótákat egyenként megmártom benne, de ügyelek arra, hogy ne ázzanak el. (Egymás után kétszer is meg lehet mártani.) A tejszínből a habfix segítségével kemény habot verek. Egyik felét a pudinggal óvatosan összeforgatom.

Elkészítése: kapcsos, nagy tortaformába fektetem a vékony piskótalapot. (A megmaradt piskótát alufóliába csomagolom és a mélyhűtőbe teszem.) Belekenem a tejszínes puding felét, majd elhelyezem rajta a 12 darabokra tört nedves babapiskótát. Befedem a megmaradt pudinggal, végül rákenem a tejszínhab másik felét. Rászórom a csokoládéreszeléket és elhelyezem rajta a 16 db nedves babapiskótát. Kissé munkaigényes, bár nagyon dekoratív és nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek

Friss