Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brandys karamellizált gyümölccsel tálalt libacomb, fehérboros savanyított káposztával

Hozzávalók

  • 1 db libacomb
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál libazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 15 dkg savanyított káposzta
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 db babérlevél
  • őrölt kömény
  • 1 dl fehérbor
  • 4 db krumpli (kicsi)
  • 2 db Vilmoskörte
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál méz
  • 2 db szegfűszeg
  • 2 cl brandy
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A combot beteszem egy dobozba, a bőrét rácsosan bevágom, sózom, borsozom, locsolok rá olajat és beteszem a hűtőbe.
    2. Két nap után elővettem a combot, áttettem egy nyél nélküli serpenyőbe, mindkét oldalán megpirítottam öt-öt percig, majd rákanalaztam a zsírt, letakartam alufóliával, és betettem a sütőbe, 150 fokon két órán keresztül sütöttem. Időnként meglocsoltam a zsírral.
    3. Közben alaposan megmostam a krumplikat, és héjastul feltettem előfőzésre.
    4. Egy száraz serpenyőben megpörköltem a köménymagot, rászórtam a cukrot, majd karamellizálódás után ráraktam a káposztát. Tettem bele babérlevelet, sóztam, borsoztam, szórtam rá még őrölt köményt, locsoltam rá a libazsírból, összekevertem. Kis idő után beleöntöttem a bort, és időnként keverve egyet, megpirítottam.
    5. A körtéket félbevágtam, a szárát rajta hagyva, az almát gerezdre vágtam, kicsumáztam. A gyümölcsöket egy serpenyőbe raktam, szórtam rá cukrot, csorgattam rá mézet, rátettem a szegfűszeget. Megforgattam, locsoltam rá brandyt és szép barnára sütöttem.
    6. A két óra elteltével a combról levettem a fóliát, tűvel ellenőriztem, hogy elég puha-e már hús, mellétettem krumplikat, a hőfokot megemeltem 180 fokra, és még 20 percig sütöttem, a vége felé grill fokozatra kapcsoltam (200 fok).
    7. Tálaláskor középre került a comb, s mellépakoltam a köretet.

Megjegyzés

A libacombot Márton-napkor vettem, akkor be is pácoltam, de mivel a libanyaklevessel voltam elfoglalva, ezért csak most fejeztem be a munkálatokat. A combot konfitáltam, majd megsütöttem. Köretként sült krumpli, fehérboros savanyított káposzta, karamellizált alma és körte készült.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin