Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Brandyben érlelt sült libamáj

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg libamáj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • citrom
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • brandy
  • libazsír

Elkészítés

    Elkészítés: A májat megmosom, leszedem róla a hártyát, négybe vágom, egy tálba teszem. Bekenem zúzott fokhagymával, borsozom, s öntök rá brandyt, berakom néhány órára a hűtőbe.

    Egy serpenyőben libazsírt forrósítok, beleteszem a májat, lefedem, és lassú tűzön elkezdem sütni, majd megfordítom. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz. Kb. 15 perc elteltével tűpróbával ellenőrzöm, hogy belül is teljesen átsült. Ráöntöm a megmaradt brandyt, sózom.

    Amíg a máj sül, karikára vágom a lilahagymát, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromot.

    A májat egy tányérra rakom, sózom, szórok rá pirospaprikát, melegen tartom, a serpenyőben egy kicsit dinsztelem a hagymát, a máj mellé teszem. Fehér kenyérrel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin