Bounty torta

default user icon
25 4.4/5
Bobó18 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl hideg víz
  • 15 dkg finomlisz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • fél kiskanál őrölt fahéj
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl hideg víz
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, a vizet apránként hozzáadom, majd belekeverem a lisztet, sütőport és a kakaót. Végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjék felvert hajbát. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kivajazzuk. (Fontos, hogy az oldalát ne vajazzuk be, mert akkor nem jön fel a tészta!) Előmelegített sütőben 170 fokon tűzpróbáig (kb. 20 perc) sütjük. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a tortaformából, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verem, és a vége felé hozzákeverem a cukrokat és a habfixálót, majd legvégén a kókuszt. A tortakorong tetejét kb. 1 cm vastagon levágjuk, majd a belsejét kikparjuk úgy, hogy kb 1 cm vastag perem maradjon. Beleöntjük a kókuszos tejszínt, a tetejét visszarakjuk rá, és berakjuk a hűtőbe.

    A mázhoz valókat a vaj kivételével egy lábosba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat. Amikor már szinte hideg, a tortát körbekenjük, majd hűtőben dermesztjük egy egész éjjelen át. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Fontos, hogy a máz nem lesz szilárd, hanem inkább puding állagú, ami jól jön a tömény kókuszhoz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Farkas Adrienn 4 évvel ezelőtt
Ez volt a tavalyi szülinapi tortám, most pedig a hugomnak sütöm meg. Nagyon finom!
Gottvald Anita 4 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept. Én nem kapartam ki a belsejét, és a piskótát 3 részre vágtam. A tejszínhabba sok habfixálót raktam, így jó magas torta lett belőle. Az öntetből én is kihagytam a vizet - 2 dl tejjel főztem fel.
Moró Emese 5 évvel ezelőtt
Megcsináltam a tortát és isteni finom lett! Én a mázból teljesen kihagytam a vizet és még így is nagyon folyós lett, úgyhogy a szeletekre locsolva fogyott el (még jobb is volt így!) A máz helyett a krémmel kentem be a tetejét és a kikapart belsejét morzsoltam rá, jól nézett ki (: Képet is raktam fel (: Aki tuti sikert akar, annak ez a befutó (: És nagyon kell neki az a sok óra a hűtőben, nagyon szépen összeáll! (:
Ácsiné Mikó Eszter 5 évvel ezelőtt
Ez tényleg finom, különösen jó, hogy nem túl édes. A tészta nekem sem folyt, nyers piskóta állagú volt, de sokáig kellett sütni. Én a kiszedett tésztát a tetejére morzsoltam, aranyos lett :))
Anita 5 évvel ezelőtt
Nagyooon- nagyon finom süti! :) Köszönöm a receptet!
Kovács Zsuzsi 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! A piskóta már magában is tökéletes hát még a kókuszos krémmel! Isteni lett, mindenkinek ajánlom. (Sajnos kevés volt az idő a tetejére krémet csinálni, így csak tortabevonóztam, picit így száraz de kipróbálom majd az eredetit is.) :)
Rácskai Milán 5 évvel ezelőtt
Jo lett , nagyon. Merem ajánlani másnak is, én szülinapi tortaként csinaltam, és bevált. Sztem ne hagyatok ki a vizet a mázbol, mert akkor tömöröbb lesz a máz is, és elég laktató már igy is. (tömör alapbol a süti 1 picit).
Rácskai Milán 5 évvel ezelőtt
lassan kesz az enyem is, most hül a máz, de nekem nem sikerült az 1 cm es részt levágnom, igy a tetejére tettem és ugy rá a mázt, hat a krémnek jo ize van, majd megirom milyen lett egybe...
Kormos Kitti 5 évvel ezelőtt
Most lett kész, istenien néz ki. A töltelékbe csak 15 dkg kókusz került, a mázból kihagytam a vizet és így sűrű lett :)
Nagy Zsuzsanna 6 évvel ezelőtt
meghaltunk tőle!! isteniiiiiii :))) a csokikrém még 1 dl vízzel is sok, de a szeletekre öntve az utolsó cseppig elfogyott!

Hasonló Receptek

Magazin