Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bounty panna cotta barackos raguval

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A panna cottához:
  • 2,5 dl kókusztej
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 tk vaj
  • 4 tk kókuszreszelék
  • A raguhoz:
  • 1 db mangó
  • 1 db őszibarack
  • 1,5 ek cukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai
  • mentalevél

Elkészítés

  1. A kókusztejet összekeverjük a tejszínnel, egy lábasba öntjük a cukorral, és felforraljuk. A zselatint 1/2 dl forró vízben felolvasztjuk, a cukros tejhez keverjük, és levesszük a tűzről. 4 szufléformát kiöblítünk vízzel, és elosztjuk bennük a kókuszos tejszínt. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  2. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk a mikróban. A már megdermedt, kihűlt panna cottát óvatosan tányérra borítjuk, és a tetejükre kanalazzuk a langyosra hűtött csokit. Mindegyiket megszórjuk kókuszreszelékkel, és a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A mangót és az őszibarackot meghámozzuk, a húsukat apró kockákra vágjuk. Egy kis lábasban a cukorral és a vaníliával alacsony lángon 5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
  4. Fogyasztás előtt a megdermedt panna cottákat kivesszük a hűtőből, melléjük kanalazunk 2 ek gyümölcsragut, és mentalevéllel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss