Elkészítés: A diót durvára megvágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.
2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A margarint habosra keverjük előbb a porcukorral, majd a citrom levével és reszelt héjával. Egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Apránként beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót (jól formálható, lágy tésztát kapnunk).
Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe mártjuk és a dióba hempergetjük őket. A tepsire sorakoztatjuk, és ujjheggyel mindegyik tetejét egy kissé benyomjuk.
Kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük. Még melegen egy kevés barack- vagy egyéb savanykás lekvárt pöttyintünk a kis kráterekbe. Kiadós, sokáig eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre