Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boszorkánypogácsa

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg baracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A diót durvára megvágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.

    2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A margarint habosra keverjük előbb a porcukorral, majd a citrom levével és reszelt héjával. Egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Apránként beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót (jól formálható, lágy tésztát kapnunk).

    Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe mártjuk és a dióba hempergetjük őket. A tepsire sorakoztatjuk, és ujjheggyel mindegyik tetejét egy kissé benyomjuk.

    Kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük. Még melegen egy kevés barack- vagy egyéb savanykás lekvárt pöttyintünk a kis kráterekbe. Kiadós, sokáig eláll.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Habcsók2009
Mi is nagyon szeretjük, rengetegszer készítettem már. Egy kis variációs lehetóség; a kis gombócokat darált dió és kristálycukor keverékébe forgatjuk, és a közepébe csokimázt csorgatunk. Így is nagyon isteni!
eperszeletke
nagyon fincsi süti. az egyik kedvencem. gyorsan elkészíthető, mutatós, sokáig eláll és mindenki szereti :)
eperszeletke
a recept nagyon jó! tegnap megcsináltam és nagyon fini lett!! könnyű megcsinálni, gyorsan megvan, és nagyon szépek!! igazi karácsonyi aprósüti! a baj csak az hogy nem dupla adagot csináltam és így nem sok marad belőle karácsonyra :)

Hasonló Receptek

Magazin