Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszorkánypogácsa

MME MME
3 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A diót durvára megvágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük.

2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A margarint habosra keverjük előbb a porcukorral, majd a citrom levével és reszelt héjával. Egyenként hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Apránként beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót (jól formálható, lágy tésztát kapnunk).

Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe mártjuk és a dióba hempergetjük őket. A tepsire sorakoztatjuk, és ujjheggyel mindegyik tetejét egy kissé benyomjuk.

Kb. 20 perc alatt szép világosra sütjük. Még melegen egy kevés barack- vagy egyéb savanykás lekvárt pöttyintünk a kis kráterekbe. Kiadós, sokáig eláll.

Ezek is érdekelhetnek