Elkészítés: A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a kettéválasztott tojások sárgáját és a csipetnyi sót. Összedolgozzuk.
A tésztát elfelezzük, és 2 rudat sodrunk belőle. Mindegyiket 30 részre osztjuk, golyókat formálunk.
A tojások fehérjét fölverjük és a golyókat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval bevonjuk őket.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és a golyók közepét ujjunkkal benyomjuk, hogy sülés után lekvárt tehessünk bele. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 15-17 percig sütjük, majd a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre