Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Boszorkánypogácsa II.

5 1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, fél citrom levét, a kettéválasztott tojások sárgáját és a csipetnyi sót. Összedolgozzuk.

A tésztát elfelezzük, és 2 rudat sodrunk belőle. Mindegyiket 30 részre osztjuk, golyókat formálunk.

A tojások fehérjét fölverjük és a golyókat beleforgatjuk, majd durvára vágott dióval bevonjuk őket.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és a golyók közepét ujjunkkal benyomjuk, hogy sülés után lekvárt tehessünk bele. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 15-17 percig sütjük, majd a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss