Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Boszniai csevap

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg bárányhús
  • 50 dkg hagyma
  • 20 dkg zsiradék
  • 30 dkg paradicsom
  • 30 dkg húsos paprika
  • 5 g zöldségzöldje
  • 15 g só
  • 5 g bors
  • 5 g fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: Kell hozzá 6 darab pergamenpapír (kb. 40x40 cm) és vékonyabb zsineg.
    A húst megmossuk, leszárítjuk, majd kb. 5 centis szeletekre vágjuk. A zsiradék egy részét felhevítjük, majd a forró zsiron a húst megpirítjuk.
    Másik edényben felhevítjük a zsiradék másik felét, majd a (csíkokra) felszeletelt hagymát megpirítjuk. Amikor a hagyma félig megpirult, hozzáadjuk a megpirított húst, majd tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a (csíkokra) szeletelt paprikát, és készre dinszteljük.
    A vége felé hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, apróra vágott zöldségzöldjét, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt fahéjat.
    Jól összekeverjük, ellenőrizzük az ízét, hozzáadunk egy kis húsleves lét, és közepes sűrűségre forraljuk.
    A pergamenpapírokra egyenlő puha gombócokat formálunk, majd a papírok négy sarkát összeszedjük, és a zsineggel összekötjük. Beletesszük őket egy tepsibe, aláöntünk egy kis vizet, majd közepes tűzön kb. 25-30 percig sütjük. (A víznek el kell forrnia). A végén kiodjuk a zsineget, és a csevapokat pergamenpapírral együtt tálaljuk.
    J Ó É T V Á G Y A T ! ! !

Megjegyzés

Higyjék el, megéri a fáradságot.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rézi-Bácsi
Szia "elvira1" A Bosanki lonac ez volna: A húst és a zöldségféléket közepes kockákra felszeleteljük. Belerakjuk egy agyagedénybe (lehetőleg fedővel) majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a csípős paprikával, szemesborsal, hozzáadjuk a bort és a szegfűszeget. Óvatossan összekeverjük, felöntjük hidegvízzel, felforraljuk és lefedve (ha az edénynek nincs fedele, lefedhejük pergamentpapirral vagy alufóliával), lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk, majd a sütőben (a hústól függően) 2-3 órat süssük. Az utolsó 30 percben fedő nélkül. RÉSZLETESSEN MAJD A RECEPTEK KÖZÖTT MEGTALÁLOD. Üdv.
Rézi-Bácsi
Kedves Elvira Ez nem a "Bosanski lonac". Az nem is hasonlít erre. Nálunk ez "Hadzijski cevap". Nagyon régen amikor még Boszniában jártam, sokszor ettem. (Különben megtalálod a "http://www.bihweb.com/" én tettem föl egy pár hónapja vezeti a listát. Üdv.
elvira1
Ivan gondolom hogy ezt nalunk Bosanski lonacnak hivjak.Elvira Szabadkárol Különben fincsi a recept

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Boszniai csevap recept?


Magazin