Borzas sajtos-tejölös pogácsa

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 3 dl tejföl
  • 1 kevés só
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 levés só
  • 6 dkg margarin
  • Az oldalára:
  • 25 dkg sajt

Elkészítés

    1. A tészta alapanyagait - a lisztet, a margarint, egy tojássárgáját, a tejfölt és a sót - összedolgozzuk egy tálban, majd 1 órát letakarva pihentetjük.
    2. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd pogácsákat szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. A másik tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
    3. A margarin kivételével összekeverünk minden hozzávalót a krémhez (a tejet, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojst és a sót). Miután simára kevertük, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és tovább keverjük, majd hozzátesszük a margarint.
    4. A kész krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit kifolyjon a krém. Ezután reszelt sajtban megforgatjuk a pogácsák szélét.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek