Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas Kata II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál savanykás lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a zsírt, a tojássárgáját, valamint a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk, és rövid időre hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a 4 tojásfehérjét felverjük a 15 dkg cukorral, belekeverjük a darált diót.

Kikenünk, lisztezünk egy tepsit, ebbe belereszeljük a tészta felét. rákenjük a tölteléket, majd ráreszeljük a többi tésztát is. Ezután megsütjük.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, felszeleteljük. Porcukorral megszórva kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Nem feltétlen kell reszelni a tészta alsó rétegét, nyújthatjuk is a tepsi méretére, majd belefektetjük a tésztát, és csak a töltelékre reszeljük a maradékot. Én is így szoktam csinálni, de ilyenkor nem felezem a tésztát, egy kicsivel több, mint felét teszem alulra.
- Bernadetta

Ezek is érdekelhetnek