Borzas hagymakarika joghurtos-uborkás mártogatóssal

Hozzávalók

  • A hagymakarikákhoz:
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 300 g liszt
  • 250-300 ml sör
  • 0,5 tk só
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 300 ml olaj a sütéshez
  • A mártogatóshoz:
  • 300 g natúr joghurt
  • 100 g tejföl
  • 0,5 db citrom
  • őrölt fekete bors
  • 2 db kígyóuborka
  • 2 db nagyobb csemegeuborka
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1.

    A hagymákat hámozzuk meg, vágjuk vastagabb karikákra, és bontsuk azokat gyűrűkre.

    2.

    Keverjünk össze 200 g lisztet a sörrel, a sóval és a kukoricakeményítővel. Akkor jó, ha sűrűn folyós masszát kapunk. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés sört, ha pedig túl híg, egy kevés lisztet. Pihentessük a tésztát 30 percig.

    3.

    A hagymakarikákat forgassuk meg a megmaradt lisztben, villa segítségével mártsuk őket a tésztába, majd csepegtessük le róluk a felesleget. Süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajban, végül szedjük konyhai papírtörlőre.

    4.

    A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot, a tejfölt, a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sót, valamint borsot. Adjuk hozzá a megmosott, nagylyukú reszelőn lereszelt kígyóuborkát, az apróra kockázott csemegeuborkát és a megtisztított, lereszelt fokhagymát. Alaposan keverjük össze az egészet, majd tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Ezzel kínáljuk a hagymakarikákat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin