Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borzas almafánk

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl olaj

Elkészítés

     

    1.

    A meghámozott almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd szűrőbe tesszük, alaposan kinyomkodjuk, majd meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.

    2.

    A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, és alaposan összedolgozzuk az almával. Hozzákeverjük előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát 30 percig pihentetjük.

    3.

    Ha túl sok levet engedne az alma , adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

    4.

    Felforrósítjuk az olajat, és két evőkanál segítségével bele kis halmokat szaggatunk bele a masszából. Mindet aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 

Megjegyzés

Fotó és styling: Csigó Zita

MME
Fahéjas porcukorral meghintve a legfinomabb.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin