Keress receptre vagy hozzávalóra

Borzas almafánk

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 ek sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl olaj

Elkészítés

     

    1.

    A meghámozott almákat lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd szűrőbe tesszük, alaposan kinyomkodjuk, majd meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.

    2.

    A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, és alaposan összedolgozzuk az almával. Hozzákeverjük előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát 30 percig pihentetjük.

    3.

    Ha túl sok levet engedne az alma, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

    4.

    Felforrósítjuk az olajat, és két evőkanál segítségével bele kis halmokat szaggatunk bele a masszából. Mindet aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 

Megjegyzés

Fotó és styling: Csigó Zita

MME
Fahéjas porcukorral meghintve a legfinomabb.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin