Borzas almafánk

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 2 ek sütőpor
  • 300 g liszt
  • 200 ml olaj

Elkészítés

     

    1.

    A meghámozott almákat reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd tegyük szűrőbe, és alaposan nyomkodjuk ki. Azután locsoljuk meg a citrom kifacsart levével.

    2.

    A tojásokat habosítsuk fel a cukorral, és alaposan dolgozzuk össze az almával. Keverjük hozzá előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát pihentessük 30 percig.

    3.

    Ha túl sok levet engedne az alma, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

    4.

    Forrósítsuk fel az olajat, és két evőkanál segítségével szaggassunk bele kis halmokat a masszából. Süssük mindet aranybarnára, majd szedjük konyhai papírtörlőre. 

    Fotó és styling: Csigó Zita

Fahéjas porcukorral meghintve a legfinomabb.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek