Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borzas almafánk

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almákat lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn, majd szűrőbe tesszük, alaposan kinyomkodjuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével.
  2. A tojásokat felhabosítjuk a cukorral, és alaposan összedolgozzuk az almával. Hozzákeverjük előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát 30 percig pihentetjük. Ha túl sok levet engedne az alma, adunk hozzá még egy kevés lisztet.
  3. Felforrósítjuk az olajat, és két evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk bele a masszából. Mindet aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük. 

    FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN >>> 

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI - A 12 LEGJOBB TÚRÓFÁNK RECEPT >>> 

    ALMÁS DESSZERTEK AZ ŐSZRE, GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN >>> 

Megjegyzés

Fotó és styling: Csigó Zita - MME
Fahéjas porcukorral meghintve a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss