Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bortésztába burkolt marcipános szilva

MME MME
1 5/5
30 perc
bonyolult
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 16 szem szilva
  • 10 dkg fehér marcipán
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tokaji aszú
  • 6 dkg liszt
  • bőven olaj a sütéshez
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor

Elkészítés

Előkészítés:
A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat.

Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag (öntet nélkül): 366 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss