Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsósült

MME MME
3.8/5
45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A mirelit zöldborsót sós vízben megfőzzük. A sárgaborsólisztet csipetnyi sütőporral, sóval, őrölt római köménnyel ízesítjük, majd annyi vizet öntünk hozzá a borsó főzővizéből, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk. A tésztát jól kidolgozzuk, majd belekeverjük a leszűrt zöldborsót. A masszából bő, forró olajba kanálnyi adagokat szaggatunk és mindkét oldalon aranysárgára sütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Ha van, összevágott mentalevéllel megszórjuk. Csípős paradicsommártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss