Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós zöldségleves csipetkével

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A csipetkéhez lisztet egy edénybe öntjük, ráütjük a tojást, picit megsózzuk, és jó kemény, sima tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ezután két ujjal egyforma darabokat csippentünk a tésztából, egy mozdulattal golyóvá formáljuk, és egy tálcára dobjuk szikkadni. Időnként elrendezzük a csipetkéket, hogy ne érjenek össze, mert könnyen összeragadnak.
  3. A borsót és a répát kevés zsíron elkezdjük párolni - ha mirelit borsóval dolgozunk, azzal kezdjük, majd, ha kiolvadt, jöhet mellé a sárgarépa -, és kis idő múlva hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldjét és megszórjuk liszttel.
  4. Egy két pedig kavargatva dinszteljük, majd felöntjük vízzel, végül egy kis őrölt fűszerpaprikát is adunk hozzá és megsózzuk.
  5. Amikor elkezd forrni, beletesszük a csipetkét, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt adhatunk mellé.

    FINOMSÁGOK ZÖLDBORSÓVAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss