Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsós töltött burgonya

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db burgonya (nagyobb, sárga héjú)
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 dl habtejszín (cukrozatlan)
  • bors
  • 10 dkg sajt (pl. edami, trappista)
  • friss petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés

    1. A burgonyákat alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk. A vágott felével felfelé 200 fokos sütőbe tesszük mindet kb. 30 percre. Ezután tálba kaparjuk a belsejüket, de kb. 1 cm vastag réteget hagyunk a héjban.
    2. Míg a krumpli sül, puhára pároljuk a borsót a tejszínben. Sózzuk, borsozzuk, lereszeljük a sajt ot.
    3. Mindkettőt a kikapart burgonyához adjuk, összeforgatjuk az egészet. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Végül visszatöltjük a keveréket a kikapart burgonyákba. 200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Egy kevés aprított petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

    TÜKÖRTOJÁSSAL TÖLTÖTT ÉDESBURGONYA>>> 

    LENCSÉS, CUKKINIS RAKOTT BURGONYA>>> 

    KOLBÁSZKÁK BURGONYAFÁNKBAN SÜTVE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin