Borsós tokány

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csíkokra vágott sertéscomb
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 üveg zöldborsó
  • 6 db 4-be vágott ecetes csemegeuborka
  • 4 pár virsli
  • 2 dl tejföl (20%)
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott setréshúst. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a négybe vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk. Mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a csíkokra vágott virslit is. A tejfölt a liszttel, apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük.

Megjegyzés

Ügyeljünk arra, hogy a hozzávalókat a víz mindig ellepje, de ne legyen sok alatta. Tálalhatjuk csigatésztával, esetleg párolt rizzsel. Nagyon kiadós és laktató.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Simon Mira 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, bár a virslit én is kihagytam. Ezentúl rendszeresen megfőzöm a családnak. További sok sikert! üdv,Mira
Harangozó Edina 4 évvel ezelőtt
Fantasztikus recept! Bár én a virslit kihagytam. Köszönöm! Nekem is dejavu-érzést okozott... :)
Toth Istvan 6 évvel ezelőtt
Huhh, utoljára még általános iskolás koromban ettem a menzán. Imádtam, de soha eszembe nem jutott, hogy megkérjem anyámat, főzzön. Tegnap megéreztem az illatát az egyik iskolában ahol dolgozom és eldöntöttem, ha törik, ha szakad ma ez lesz az ebéd. Hála Istennek Angliában is meg lehet kapni hozzá mindent. Én pulykahússal csináltam. Rizzsel ettük. Mennyei volt...
málnuska 8 évvel ezelőtt
Precíz pontos, nagyon jó ez a recept. Nagy kedvencem lett!!
Németh László 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom csirkehússal is

Hasonló Receptek