Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Borsos tokány szarvacska tésztával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéstarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 0,3 dl étolaj
  • 1 tk frissen őrölt feketebors
  • 50 dkg szarvacska tészta
  • olaj

Elkészítés

    1. A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apró darabokra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
    2. A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
    3. Megsózzuk, megborsozzuk, és beleszórjuk a paprikát és a paradicsomot. Összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 40-45 percig főzzük, amíg a hús puha lesz, és elfő a víz.
    4. Sós és olajos vízben a csomagoláson található uatsítás szerint al dentére főzzük a tésztát. A tokányt a frissen főtt tésztával tálaljuk. 

      SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

      A legjobb tésztaételek >>> 

      Baconös receptek >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes