Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsos tokány, ahogy Buday készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • napraforgó olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 80 dkg sovány marhahús
  • frissen őrölt bors
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg zellergumó
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A megtiszított és felaprított hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát egy kevés olaj on megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét.A marhahúst megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk, majd a zöldségekhez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és erős tűzön - folyamatosan kevergetve - pirítjuk.
    2. Amikor a hús kiengedte a levét, és az elforrt, egy kevés vízzel folyamatosan pótoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és kisebb lángon kb. 1 óráig fedő alatt főzzük.
    3. A sárgaborsót sós vízben megfőzzük. Ezutánfelfogjuk a főzőlevét, és egy kis víz hozzáadása után félkeményre főzzük benne a felkockázott zellert és a petrezselyemgyökeret. Leszűrjük, és egy kevés zsiradékban megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk friss petrezselyemmel, és hozzákanalazzuk a sárgaborsót. Megpirítjuk, és a borsos tokánnyal tálaljuk.

      Íme a recept videón >>> 

      Túrógombóc Budaytól >>> 

      Gulyásleves Budaytól >>> 

      Fasírt Budaytól >>> 

      Aranygaluska Budaytól >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin