Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós tészta ropogós szalonnával

MME MME
4 2.5/5
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. Ezalatt a csíkozott szalonnát kisütjük (ropogósra), a zsírjából kiszedjük. A tésztát - miután leszűrtük - a szalonna zsírjában kis lángon megforgatjuk, majd ráöntük a leszűrt borsót. Ezután a főzőtejszínt, kevéske sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet hozzáadjuk, és hagyjuk, hogy egyet forrjon. Tálaláskor a tányérba szedett tésztát meghintjük a kisült szalonnával, és meghintjük sajttal.

Megjegyzés

Kiadós és laktató. Nem mellékes, hogy hipp-hopp össze lehet dobni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss