Elkészítés: A húst letisztítjuk, majd kevés forró olajon, minden oldalát 1,5-2 perc alatt kérgesre sütjük.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra.
A burgonyákat meghámozzuk, megsózzuk.
Egy tálcára szórjuk a durvára darált borsot, ebbe forgatjuk a szűzpecsenyét, majd megsózzuk, egy alufóliára átemeljük, bazsalikomlevelekkel körberakjuk, a fóliát lezárjuk, majd az egészet a hőálló tál közepére tesszük. A burgonyát köré rakjuk, majd olajjal meglocsoljuk.
Lefedjük az egészet alufóliával, és 3,5 órát 100-120 fokon sütjük. Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és légkeveréssel további 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre