Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos szűzpecsenye lassú tűzön sütve

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst letisztítjuk, majd kevés forró olajon, minden oldalát 1,5-2 perc alatt kérgesre sütjük.

A sütőt előmelegítjük 100 fokra.

A burgonyákat meghámozzuk, megsózzuk.

Egy tálcára szórjuk a durvára darált borsot, ebbe forgatjuk a szűzpecsenyét, majd megsózzuk, egy alufóliára átemeljük, bazsalikomlevelekkel körberakjuk, a fóliát lezárjuk, majd az egészet a hőálló tál közepére tesszük. A burgonyát köré rakjuk, majd olajjal meglocsoljuk.

Lefedjük az egészet alufóliával, és 3,5 órát 100-120 fokon sütjük. Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és légkeveréssel további 15 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss