Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsos-mustáros kéreggel sült marha remuládmártással

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sülthöz:
  • 1 kg marhalapocka
  • 2 kiskanál színes szemes bors
  • 3 evőkanál étolaj
  • 4-5 evőkanál dijoni mustár
  • 2 kiskanál só
  • A mártáshoz:
  • 2 db tojás
  • bors
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál kapor
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg majonéz

Elkészítés

Elkészítés: Legelőször is a húsról távolítsuk el az inakat és az esetleges faggyút (ha nem lapockából készítjük), majd mossuk meg. Dörzsöljük be minden oldalát körülbelül 2 teáskanálnyi sóval, majd fektessük egy kiolajozott tepsibe.

A szemes borsot mozsárban törjük össze (lehet kapni durvára tört borsot is), majd keverjük bele a magos mustárba, és ezzel kenjük be a hús tetejét.

200 fokra előmelegített sütőben fóliázás nélkül megsütjük sütőtől függően 40-45 perc alatt a középső rácsra tolva. Az olaj és a kisülő esetleges zsiradék miatt sercegni és pattogni fog, valamint a mustár lehet picikét még “füstölni” is, de ettől ne ijedjünk meg!

Közben elkészítjük a mártást: a majonézt és a joghurtot összekeverjük nem túl nagy tálban. A 2 tojást hideg, jó sós vízben feltesszük főni, keményre főzzük nagyjából 10 perc alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk és apróra kockázzuk. Ha hideg, beleforgatjuk a majonézes alapba.

A hagymát is megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk és szintén az alaphoz keverjük. A csemege uborkát lecsöpögtetjük, felkockázzuk és a mártáshoz adjuk.

Felaprítjuk a zöldfűszereket, amelyekkel meghintjük a mártást, majd sóval, borssal ízesítjük ízlésünknek megfelelően. Joghurttól és majonéztől függően különböző sűrűségű lehet a mártásunk. Amennyiben túl sűrűnek találjuk, kevés csemege uborka lével hígíthatjuk. Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőbe, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

Közben elkészül a hús: 40-45 perc alatt a belseje még szép rózsaszín (esetleg véres) marad, ekkor a legfinomabb, de természetesen aki így nem szereti, tegyen rá alufóliát, és süsse még 30-35 percet, hogy teljesen átsüljön. Amikor kivesszük a sütőből hagyjuk szeletelés előtt hűlni.

Tálaljuk 1 cm-es szeletekre vágva, egymásra ernyőszerűen fektetve, melléhelyezve a mártást.

Ezek is érdekelhetnek