Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsos hal padlizsánpürével

7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db filézett fehér húsú hal (pl. fogas vagy hasonló)
  • 10 dkg búzadara
  • 1 zöld citrom (lime)
  • 4 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 teáskanál steakbors
  • 2 db kisebb padlizsán
  • 4 gerezd fok hagyma
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A megmosott padlizsánt megkenjük némi olívaolajjal, és a hámozatlan fokhagymagerezdekkel kb. 30 percig sütjük a forró sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni. A padlizsánokat kettévágjuk, és a húst kikanalazzuk. A fokhagymákat meghámozzuk, majd a padlizsán húsával, a maradék olívaolajjal, a szezámolajjal és a zöld citrom levével össze turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a szezámmagokat, és melegen tartjuk.

    A búzadarát összekeverjük a sóval és a steakborssal, ebben megforgatjuk a halfiléket. A mogyoróolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a halszeleteket.

    A citromot karikákra vágjuk, és ezzel díszítjük a halat, mellé tálaljuk a padlizsánpürét.

Megjegyzés

Ausztrál recept. Ennek az ételnek az elkészítéséhez szerintem nagyon alkalmas a Pangasius (cápaharcsa) filé, ami, ha jól tudom, fagyasztva már otthon is nagyon sok helyen kapható. Ennek a halnak az előnye, hogy szinte teljesen szálkamentes.

Nordkapp
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Anne57
Épp most sül a padlizsán a sütőben és halat is vettem,- bár akkor még nem olvastam ezt a receptet. De a halhoz inkább majonézes krumplisalátát készítek!
firstlady
Én is rácsodálkoztam a grízbe forgatásra, akkor is ki fogom próbálni, ha közben kiderül, hogy sajtóhiba! :D Szeretem a rusztikus kérgeket, minimum graham liszt jöhet számításba a natúr szeleteknél is. El tudom képzelni, hogy a gríz jól beszívja a hal nedveit, megpuhul tőle, a hal viszont ropogós lesz. Ráadásul most kaptam ötféle steak borsot ajándékba, de nagyságrenddel több halat eszem, mint marhát, így ebből a szempontból is kapóra jött az ötlet. Padlizsánkrémet is rendszeresen készítek, de sült hal mellé még sosem kínáltam. Most teszek egy próbát. Ha nem eszi a család, majd jól behűtöm, és kinevezem szendvicskrémnek. Nem szoktam ennyit áradozni, inkább kritikus vagyok normál esetben. :D De ez a recept minden részletében tetszik!
monika67
Hello Valóban grízbe kell forgatni, nem zsemlemorzsába?
Nordkapp
Hy! Igen az, egyre népszerűbb lesz Európában. Karácsonykor nálam kötelező a manírozott hal, gyerekkorom óta, mindíg a karácsonyi menü része volt, persze pontyból. Tengeri halakból nem igazán kedvelem, de a pangasius filéből nagyon jól készíthető! Üdv, Nord.
jabaki2
Erre gondoltam: Pangasius
jabaki2
Ezt a fajta halat lehet venni itthon . Gyakran akcióznak is belőle, olyankor egy kg-t meg lehet venni 700 ft körüli áron. Ilyenkor 2-4 kg-t általában megveszek, mert sokszor úgy árulják, egyet fizet, kettőt kap. Az egyik legfinomabb hal, amit fagyasztva árulnak, bárhogy is készítjük el, mindenképpen ízletes!
Nanasnani
Hali! Mint már kiderült rólam, imádom a halat, de sokszor csak az alaprecepteket, az alap halakból használjuk, használom, vagy azt sem. Van néhány megszállott horgász barátom, különböző receptjeimhez általában tőlük kapom, vagy jelképesen (1-2 ital ellenében) veszem a halat, a halas ételekhez való alapanyagokat. Persze rendszeresen járom a piac halas üzleteit, meg a szuper ... hipermarketek halas pultjait. Némely drága, választékuk sem mindíg az igazi. Mindezt, csak azért írtam le, hogy lásd, kedves Nord Barátom, milyen irigylésre méltó helyzetben vagy! Üdv mindeninek, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin