Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsós-gombás rizottó

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.

Megjegyzés

Zsírszalonna esetében nem szükséges plusz zsiradék, ha a húsos szalonnát részesíted előnyben, akkor természetesen kell hozzá egy kevés. Az étel arányait ízlés szerint változtathatjuk. - HuskyEye

Ezek is érdekelhetnek

Friss