Borsos csirke sütőben

default user icon
4.1/5

Hozzávalók

  • 1 db csirke (konyhakész)
  • 3 dkg liszt
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • olaj
  • 1 db babérlevél
  • 3 szem szegfűszeg
  • durvára őrölt bors

Elkészítés

    1. A megmosott, megszárított csirkét nyolc darabra vágjuk. Tálba tesszük, megszórjuk a frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk a borral. Egy órára hűtőbe tesszük.
    2. Egy serpenyőben felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a csirke páclevével. Babérlevéllel, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk. 
    3. A húsdarabokat kivesszük a pácból, megsózzuk, majd áttesszük egy tűzálló tálba. A csirkére öntjük a levet a serepenyőből, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára megsütjük. Paradicsommal tálaljuk, kukoricás rizzsel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin