Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsos-citromos rostélyos

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg marhacomb
  • 1 csapott kiskanál só
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 4 evőkanál borsos étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 citrom
  • 3-4 dl húsleves
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiverjük, és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtüzdeljük.

    A borsos olajat lábasban egy kicsit megforrósítjuk, majd a hússzeleteket oldalanként 2-3 perc alatt elősütjük. Félretesszük a húst.

    A visszamaradt olajban a megtisztított, felszeletelt hagymát és sárgarépát megpirítjuk. A húst rárakjuk, a citrom sárga héját belereszeljük (vigyázva, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert attól keserű lesz). Ráöntjük a húslevest, majd lefedve kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk.

    Ezután a húst lecsepegtetve egy tálaló tálba tesszük.

    A visszamaradó lét a citrom kicsavart levével, borral ízesítjük. A tejfölt, lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, és a zöldséges levet ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után a húsra szűrjük.

    Köretnek spagettit tálalunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin