Borsóleves

default user icon
3 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 dkg borsó
  • 20 dkg burgonya
  • fél evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • fél evőkanál ételízesítő
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • pár rózsa karfiol
  • petrezselyemzöld
  • A galuskához:
  • 2 db tojás
  • és annyi liszt, amennyit felvesz a tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A borsót és kockára vágott burgonyát az olajon megpárolom. Beleteszem a fél kanál pirospaprikát, az 1 kanál lisztet, és szinte rögtön felöntöm úgy 2,5 l vízzel. Ízesítem a sóval, ételízesítővel, és felfőzöm. Ezután belerakom a sárgarépát, karalábét, karfiolt, petrezselyemzöldet, és lassú tűzön puhára főzöm. Végül beleszaggatom a galuskát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bogi H 6 évvel ezelőtt
Igazan jo kis recept, nagyon izlett!! Igaz en csaltam es tettem bele egy Knorr zöldseg bouillont is es kihagytam a karalabet meg a galuskat. De nagyon fincsi, tartalmas leves lett igy is, majdnem mint a Nagyime!!! Köszönöm a beküldönek!
Bene Linda 6 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi lett. Igaz,hogy én kihagytam belőle a karalábét, mert már nem fért a lábosba. Nagyon örültem neki, mert mi nem MO-n élünk, és nagyon emlékeztetett édesanyám hazai leveseire. A barátom is oda volt érte, köszi.
Évi48 9 évvel ezelőtt
Ez már egy kicsit több,mint borsóleves.Talán tavaszi leves,vagy hasonló lenne a jó név. Én a borsólevest úgy készítem,hogy a kockára vágott s.répát,gyökeret,1 kis fej hagymátés a borsót olajon vagy zsiron megpárolom kevés vízzel.Ha puha,szórok rá petrezselyemzöldet és lisztet.Kicsit összepirítom,felengedem vízzel, sóval kevés cukorral,delikáttal ízesítem.Ha forr én is galuskát szaggatok bele, és készre főzöm.

Hasonló Receptek