Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsóleves petrezselymes vajgaluskával

Borsóleves petrezselymes vajgaluskával

Hozzávalók

  • 1/2 kg borsó (tisztán, pucolva mérve)
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 1 zeller
  • 2 közepes krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 1 csapott ek. pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 evőkanál zsír
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1tojás
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    A borsót enyhén sós vízben megfőzöm (8-10 perc). A zöldségeket karikára, illetve kockára vágom, a zsírt felolvasztom, ráteszem a zöldségeket a krumpli kivételével. Sózom, majd lefedve kb. 10 percig párolom.

    Ekkor megszórom a liszttel, kicsit átforgatom, lehúzom a tűzről, ráteszem a pirospaprikát, ezzel is jól elkeverem, majd felöntöm vízzel.
    Teszek bele kevés ételízesítőt, borsot, esetleg még sót, de óvatosan, mert az ételízesítő sós, és párolásnál már sóztam. Teszek bele egy nagy csokor petrezselyemzöldet tovább főzöm.

    Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáteszem a kockára vágott krumplit, együtt főzőm, majd amikor már a krumpli is puha, legvégül a borsót a levével együtt. (Ezzel a módszerrel nem fog soha a borsó szétfőni a levesben, mivel zsenge, ha a többi zöldséggel együtt párolnám, főzném, mire azok megfőnek, csak a borsó héja maradna.)

    A vajból, lisztből egy tojással galuskát készítek, megsózom, hozzákeverem a z apróra vágott petrezselyemzöldet és a levesbe szaggatom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin