A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a vajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a finomlisztet, és pár percig pirítjuk. Hozzáöntünk 4 dl zöldségleves-alaplét, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tejet, és további 15 percig főzzük.
A maradék zöldségleves-alaplében puhára főzzük a zöldborsót. Miután kihűlt, összekeverjük a két fazék tartalmát, beleszórjuk a felaprított mentát, és botmixerrel simára keverjük. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.
Tálalás előtt a levest felmelegítjük. A tejfölt összekeverjük a kefirrel, és a tányérba mert levesbe teszünk belőle. Mentalevéllel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre