Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsóleves mentával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 3 ek finomliszt
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 3 dl tej
  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 ek menta
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek kefir
  • mentalevél ( a díszítéshez )
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1.

    A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, a vajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a finomlisztet, és pár percig pirítjuk. Hozzáöntünk 4 dl zöldségleves-alaplét, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tejet, és további 15 percig főzzük.

    2.

    A maradék zöldségleves-alaplében puhára főzzük a zöldborsót. Miután kihűlt, összekeverjük a két fazék tartalmát, beleszórjuk a felaprított mentát, és botmixerrel simára keverjük. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük.

    3.

    Tálalás előtt a levest felmelegítjük. A tejfölt összekeverjük a kefirrel, és a tányérba mert levesbe teszünk belőle. Mentalevéllel díszítjük.

    FINOMSÁGOK MENTÁVAL >>> 

    A ZÖLDBORSÓ - MIT FŐZZÜNK BELŐLE? 4 BOMBAJÓ RECEPT! >>> 

    ITT A LEGFINOMABB ZÖLDBORSÓ! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin