Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borsóleves májgaluskával

Hozzávalók

  • A leveshez
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db kisebb karalábé
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • 20 dkg zöldborsó
  • liszt
  • egész bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • A májgaluskához:
  • 20 dkg sertésmáj
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • zsemlemorzsa
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárga- és fehérrépát, a vöröshagymát és a karalábét. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és egy evőkanállal félreteszünk belőle a gombócokhoz.
    2. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd beletesszük a borsót és a petrezselymet. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük és hozzáöntünk egy kevés vizet. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk bazsalikommal és kaukukkfűvel, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
    3. Közben elkészítjük a gombócokat is. A májat lereszeljük, majd a tojással, a megpirított hagymával, az áttört fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. (Ha túl lágy a massza, adunk még hozzá zsemlemorzsát.) Legalább 20 percig pihentetjük.
    4. Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez adjuk a gombócokat, és további 10 percig főzzük. Eperlevéltészta illik hozzá. 

    13 SZUPERLAKTATÓ GOMBÓCLEVES A SAJTOSTÓL A HÚSOSIG >>> 

    9 LAKTATÓ HÚSOS LEVES, AMI UTÁN ELÉG EGY TÚRÓGOMBÓC >>> 

    EGYSZERŰ LEVESEK MÁSKÉPP: ÍME 10 IZGALMAS LEVESBE VALÓ! >>> 

Megjegyzés

Levesajánlatom a hét bármely napjára. Gyors, finom leves.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek